Close
Our mission Collection box (Dutch) Frequently asked questions Club sales (Dutch) About us News Contact
Buy

Binnenkort: Renewaball komt met inzamelbox voor jouw vereniging!

Aanvragen
De eerste 100 gesponsorde inzamelcontainers zijn inmiddels geplaatst!

Help de tennissport te verduurzamen

Doe mee aan Renewaball, de eerste landelijke circulaire tennisbal! Hoe? Door ook op jouw vereniging gebruikte ballen in te zamelen, waar we weer nieuwe tennisballen van maken. Bij de eerste 100 tennisverenigingen die zich aanmeldden hebben wij een speciale, door ABN AMRO gesponsorde, inzamelcontainer geplaatst. Die zijn nu op. Maar we doen de inzameling en recycling van jullie gebruikte ballen óók graag en komen daarom binnenkort met de Renewaball inzamelbox. Tegen een bescheiden vergoeding nemen we van elke vereniging die mee wil doen, de gebruikte tennisballen in.
Kies nu voor een ontzorgde bijdrage aan een duurzamer tennissport.

Wist je dat tennisballen erg vervuilend zijn? In Nederland alleen al verbruiken we er 5,5 miljoen. Per jaar.

Wat is Renewaball?

Renewaball is een Nederlandse innovatie, waarin we tennisballen wél kunnen scheiden - om ze vervolgens volledig te recyclen. Dat doen we meteen goed: De Renewaball is een bal op druk, hier gemaakt, met een 100% biologisch vilt (wol, katoen). Dus geen rondvliegende microplastics meer. Hij is gemaakt met gebruikte tennisballen, die we bij Nederlandse tennisverenigingen komen ophalen. En daar maken we dan weer nieuwe tennisballen van. In een 100% recyclebare drukkoker.
Dát is circulair.

Wat bieden we jouw vereniging binnenkort aan?

We bieden aan een inzamelbox op jullie tennispark neer te zetten. Daar gooien jullie leden dan hun gebruikte ballen in. Geen rondslingerende oude ballen meer, geen ballen meer bij het vuilnis, maar een helder, schoon en makkelijk inzamelpunt. Voor recycling van alle ballenmerken.
We doen er een digitaal infopakket voor jullie leden bij (voor op de clubsite, Facebook, etc).
Zo brengen we samen de circulaire tennisbal aan het rollen.

We komen die inzamelbox 2x per jaar legen, of jullie sturen hem als hij vol is, terug. Hoe dat precies gaat en de precieze voorwaarden zetten we binnenkort op de website zodat alle tennisverenigingen in Nederland mee kunnen doen.

FAQ Collection box

Wat moet ik doen?

Hou onze site in de gaten, we komen binnenkort met de Renewaball inzamelbox, voorwaarden en prijzen. Of stuur nu al een berichtje naar inzameling@renewaball.com, dan sturen we je een mailtje als we zover zijn.

Doe mee, zodat jouw tennisclub zorgeloos een bijdrage kan leveren aan een duurzaam potje tennis!
En mail gerust als je vragen hebt.