Close
Our mission Collection box (Dutch) Frequently asked questions Club sales (Dutch) About us News Contact
Buy

Een inzamelcontainer op mijn vereniging

Maak de circulaire bal mogelijk - met jouw tennisballen

Zonder gebruikte ballen geen circulaire ballen!

Het maken van een circulaire tennisbal betekent dat je gebruikte tennisballen zult moeten ophalen. Dat doet Renewaball dan ook - als het mag ook bij jouw vereniging!

Tennisverenigingen en -lokaties kunnen een steentje bijdragen aan de circulaire tennisbal en aan duurzaamheid in de tennissport door een inzamelbox te plaatsen waarin de leden gebruikte tennisballen gooien. Renewaball maakt daar Renewaballs van.

Tussen eind 2020 en begin 2021 plaatste Renewaball 100 containers bij 100 Nederlandse tennisverenigingen. De kosten van daarvan (container, plaatsing, lediging) worden tot 2023 betaald door ABN AMRO. Die eerste 100 waren heel snel op, en we komen binnenkort met de niet-gesponsorde versie ervan: de Renewaball Inzamelbox. Het gebruik ervan zal in grote lijnen hetzelfde zijn als dat van de ABN AMRO Inzamelcontainer.

Waar moet hij staan?

Op jullie tennispark, op een plek waar men hem goed ziet, op een droge plek. Liefst binnen. Op een plek waar Renewaball hem als het tennispark open is, kunnen ophalen.

Hoe werkt dat met die inzamelbox?

Het is een hoge, staande, stapelbare doos, van gerecycled/recyclebaar karton - want we zijn circulair. Er kunnen ca. 400 tennisballen in; er zit een rond gaatje in ter grootte van een bal. Als er een vol is, vouw je gewoon de volgende open. Als jouw club ook Renewaballs koopt, gebruiken we hem ook als verzenddoos.

Mogen er ook andere ballen in de inzamelbox?

In de inzamelbox mogen alleen tennisballen (alle merken, alle kleuren, dat maakt niet uit) en padelballen (idem). Verder mag er helemaal niets anders in. Dus geen ijs, patatbakjes, flesjes, papier, helemaal niks.

Hoe vaak komen jullie die inzamelbox legen?

Dat weten we nog niet precies, we zijn nog aan het rekenen. Als het efficiënter is de doos gewoon terug te sturen het DHL of een andere pakketbezorger, doen we dat. Maar binnenkort vind je op onze site alle details.

Wie zou, als we deel gaan nemen, de contactpersoon vanuit de tennislokatie moeten zijn?

Liefst iemand die vaak op het tennispark te vinden is; bijvoorbeeld de groundsman. 
Van hem/haar hebben we dan ook graag het mobiele nummer.

Als wij zo'n inzamelbox willen hebben, wat moet ik dan doen?

De website in de gaten houden, we komen snel met een precieze uitwerking van hoe het werkt en wat de voorwaarden zijn. Of stuur nu al een mailtje naar nzameling@renewaball.com, dan houden we je op de hoogte als we zover zijn.

Wie moet ik mailen als ik vragen heb?

Marc Rouffaer, marc.rouffaer@renewaball.com

Hélène Hoogeboom, helene.hoogeboom@renewaball.com