Zonder gebruikte ballen geen circulaire ballen!

Het maken van een circulaire tennisbal betekent dat je gebruikte tennisballen zult moeten ophalen. Dat doet Renewaball dan ook - als het mag ook bij jouw vereniging!

Tennisverenigingen en -lokaties kunnen een steentje bijdragen aan de circulaire tennisbal en aan duurzaamheid in de tennissport door een inzamelcontainer te plaatsen waarin de leden gebruikte tennisballen gooien. Renewaball maakt daar Renewaballs van.

Tussen eind 2020 en begin 2021 plaatste Renewaball 100 containers bij 100 Nederlandse tennisverenigingen. De kosten van daarvan (container, plaatsing, lediging) werden betaald door ABN AMRO. Die eerste 100 waren snel op, en omdat de actie zo'n succes was heeft ABN AMRO besloten nog eens een honderdtal inzamelcontainers op Nederlandse tennisclubs te sponsoren.

Waar moet hij staan?

Op jullie tennispark, op een plek waar men hem goed ziet, op een droge plek. Liefst binnen. Op een plek waar Renewaball hem als het tennispark open is, kunnen ophalen.

Hoe werkt dat met die inzamelcontainer?

Het is een 240 liter mini-rolcontainer, gebruikt want we zijn circulair. Er gaan ca. 750 ballen in, in de bovenkant zit een gat. Als hij vol is geef je ons een seintje, maken wij een afspraak en komen we hem legen.

Mogen er ook andere ballen in de inzamelcontainer?

In de inzamelcontainer mogen alleen tennisballen (alle merken, alle kleuren, dat maakt niet uit) en padelballen (idem). Verder mag er helemaal niets anders in. Dus geen ijs, patatbakjes, flesjes, papier, helemaal niks.

Hoe vaak komen jullie die inzamelcontainer legen?

Zo vaak als nodig is. Jullie geven een seintje als hij vol is en dan komen wij langs. Aan de tweede en elke volgende lediging zijn kosten verbonden: € 79,50 incl. btw.

postertje

Wie zou, als we deel gaan nemen, de contactpersoon vanuit de tennislokatie moeten zijn?

Liefst iemand die vaak op het tennispark te vinden is; bijvoorbeeld de groundsman. 
Van hem/haar hebben we dan ook graag het mobiele nummer.

Als wij zo'n inzamelcontainer willen hebben, wat moet ik dan doen?

Download de plaatsingsovereenkomst, vul hem in en stuur hem naar inzameling@renewaball.com. Als hij bij de eerste 100 overeenkomsten zit die wij binnenkrijgen, komen we hem snel plaatsen.

En wat als ik niet bij die eerste 100 zit?

Dan is er de niet-gesponsorde versie van de inzamelcontainer. Die werkt hetzelfde, zij het dat de kosten dan doorberekend worden:
- Container, plaatsing: € 115,- incl. btw, éénmalig.
- Lediging, afvoer Inclusief scheiding en verwerking per ophaalrit: € 79,50 incl. btw.

Er gaan ca. 750 ballen in een container.

Wie moet ik mailen als ik vragen heb?

Marc Rouffaer, marc.rouffaer@renewaball.com
Hélène Hoogeboom, helene.hoogeboom@renewaball.com